Skip to content

Ervaringen Capita Selecta

by on June 3, 2013

Tijdens het eerste semester verliep het vak heel gestructureerd. Er waren misschien wat veel herhalingen met de 3 of 4 introducties tot HCI, wat soms wat eentonig werd. Voor de rest verliep alles vrij goed, iedereen wist wat van hem of haar verwacht werd en d3js was een interessante technologie om mee te werken. De Visualizing marathon was een zeer geslaagd iniatief. Het was iets heel anders dan andere vakken, zeker iets dat voor herhaling vatbaar is. Iedereen moest een groot deel van zijn weekend opofferen, maar daarna werd dat gecompenseerd door minder lessen door de week, dus dat was helemaal niet erg. We konden dan ook een heel weekend werken om een deadline te halen en een leuke visualisatie af te werken. Zoiets kunnen verwezenlijken op een paar dagen i.p.v. een paar maanden is nieuw en geeft eens een andere kijk op projecten. Geen eindeloze vergaderingen en weken van een uur of twee werk, maar alles af op twee dagen.

Het tweede semester verliep iets minder gestructureerd. Het was niet altijd duidelijk wat er verwacht werd, vooral naar het einde toe. Hoeveel tijd en moeite nu juist in gebruikersevaluaties moest gestoken worden was niet echt duidelijk, we kregen de opdracht om een visualizatie te maken en deze te evalueren, dit hebben wij dan ook gedaan met een enkele evaluatie. Het Team Power Vision groepje heeft echter zeer veel iteraties doorlopen waardoor op de presentatie leek dat de andere teams veel te weinig tijd in evaluaties gestoken hadden. Ook was het zeer vreemd dat na de presentatie de vraag kwam waarom we voor een geografische visualisatie gekozen hadden, een map. Dit was nochtans wel de opgave.

Al bij al vonden wij het vak wel geslaagd, we hebben bijgeleerd wat slechte en betere practices zijn bij visualisaties. Hoe bepaalde informatie het best gevisualiseerd kan worden en ervaring opgedaan met enkele technologieen zoals d3, Unfolding en processing.
De belangrijkste les is, zoals we op de slides al gezegd hebben, dat een verhaal zoeken in de data die je wilt tonen niet altijd even eenvoudig is.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: